At cykle til friheden

At cykle til friheden

En løbecykel vil kunne være dit barns første skridt ind mod den dominerende cykelkulture der hersker i vores land. En løbecykel er en cykel uden hjul – det betyder at løbecykler udvikler dit barns motorik og balanceevne. Dit barn kan løbe hurtigt og tage fødderne op, det kræver en god balance og det kan dit barn så øve på der hjemme, hvis du giver din 2 årig en løbecykel. En løbecykel har mange fordele, for eksempel kan dit barn med en løbecykel selv komme fremad. Du behøver ikke at trække på barnet eller bede barnet om at gå hurtigt – barnet vil elske at cykle med sin løbecykel. Dit barn vil allerede med en løbecykel føle den frihed man får, når man cykler ned ad bakke – uden at bremse, med høj hastighed, hvor man kan mærke vinden suse forbi kinderne og helt ind til lungerne. Det er adrenalin.

Børn søger nye udfordringer når det kan gå trygt, som forældre bør du være opmærksom på dette. Det er nemlig vigtigt at du støtter dit barns udvikling – også motorisk. Når du kan se dit barn går trygt, kan du give dit barn en løbecykel, således vil du udfordrer dit barn og barnet vil udvikles og styrkes.

Giv dit barn allerede en løbecykel som 2 årig og vær sikker på at dit barn kan cykle på to-hjul, når det bliver ældre. De fleste børn starter med at cykle med støttehjul – dette er normalt, du skal som forældre ikke være bekymret. Til gengæld lærer børn rigtig hurtigt, du vil blive overrasket over, hvor hurtigt dit barn lærer at cykle uden støttehjul.

Løbecykel til hele familien – også de helt små

 At cykle er en befrielse – også får de helt små. Du kan få løbecykel til 2 årig. At cykle er noget barnet kommer til at gøre meget, især når det bliver ældre. Uanset om I bor i byen eller mere i udkantsområderne så er en cykel bare et rigtig godt transportmiddel. Hvis man bor i byen, så er cyklen en lettelse – du kan cykle væk fra trafikken og nå hurtigere frem. Du skal heller ikke tage højde for alle andre der tager offentlig transport. Hvis du bor ud på landet, så er din cykel din helt. Helt seriøst hvis du bor ude på landet og bussen kører hver halve time – så er du heldig! Derfor skal du have en cykel, så du kan køre når du vil. En cykel er ikke bare en cykel.

Danmark er et af de europæiske lande, hvor at cykle og at eje en cykel er en rigdom. I de fattige lande er at cykle noget fattige gør, her hjemme er det noget mennesker med overskud gør. Derfor har vi også en veludviklet cykelkultur. Det betyder også at børn allerede som børn skal lære at cykle – også i trafikken. Cykelkulturen er ikke særlig indviklet – når man først har lært det. Cyklister skal som hovedregel cykle på cykelstien og stoppe ved cykel lamperne, hvis der ikke er cykellamper, så stopper cyklister også ved de almindelige trafiklamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *