Showing 1–24 of 1842 results

Sådan finder du den perfekte cykelhjelm

Uanset om du kører på elcykel, racercykel, mountainbike eller en klassisk cykel, skal dit hoved være godt beskyttet. Der findes mange forskellige cykelhjelme på markedet, som er designet til at imødekomme forskellige behov.

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige modeller, så du kan udvælge dig dén hjelm, som passer bedst til dig. Når du har valgt den rette model, så find den i vores store udvalg fra de bedste forhandlere.

Tilbud
Original price was: 1.799,00 kr..Current price is: 1.439,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.574,00 kr..Current price is: 1.259,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.699,00 kr..Current price is: 1.359,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.403,00 kr..Current price is: 1.122,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.404,00 kr..Current price is: 1.123,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.444,00 kr..Current price is: 1.155,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.351,20 kr..Current price is: 1.081,00 kr..
Tilbud
Original price was: 1.401,00 kr..Current price is: 1.121,00 kr..

Vælg hjelm i forhold til cykelomfang og formål

De mange hjelme på markedet henvender sig til forskellige cyklister. Der er hjelme, som er mere anvendelige for dig på racercykel, der cykler 300km om ugen end dig, der cykler til og fra arbejde i sommerperioden. Omfang, person og formål er de parametre, du skal købe cykelhjelm i forhold til. Overordnet set inddeles hjelme til cykling i 3 forskellige kategorier:
  • Hjelme til hverdagscykling
  • Hjelme til motionscykling
  • Hjelme til børn
Om du vil bruge din hjelm til hverdag eller til sport, vil på virke den model, du skal købe for at få maksimalt udbytte af sikkerhedstilbehøret. Det er kendetegnende for modellerne til motionscykling, at der er stort fokus på aerodynamik og lufthuller i hjelmen. Det er centralt, at hjelmen ikke skaber luftmodstand, der kan påvirke dine præstationer på din racer. Når det kommer til hverdagscykling og hjelme til børn, er fokusset primært på udseende og design. I sidste ende er det dig, der bestemmer, hvilken hjelm der er den rigtige. Du kan sagtens bruge en klassisk hjelm til terræncykling på en mountainbike, ligesom du kan bruge en racerhjelm til hverdagsturene. Indenfor hver af de 3 overordnede kategorier er der mange modeller af hjelme at gå på opdagelse iblandt.

Hvilken cykelhjelm er den bedste?

Den bedste hjelm til både barn og voksen er til enhver tid dén, som sidder korrekt. Det gælder uanset, hvad formålet er, og hvor mange kilometer du har foran dig. Det er af afgørende betydning for din sikkerhed i trafikken, at din hjelm sidder optimalt på dit hoved. Des flere indstillinger din hjelm har, des lettere vil det være at sætte den korrekt. De bedste hjelme har et nakkespænde, som kan skrues på, så sikkerhedsudstyret sidder tilpas omkring hovedet. En hjelm må aldrig være løs, så den ændrer placering, når du rokker med hovedet. Og samtidig må den heller ikke være for stramt og lukke til omkring hovedet. Hjelmstropperne skal være designet med justerbare spænder, så de sidder lige under øret på begge sider af hovedet. Hagespændet er den sidste indstilling, der skal tilpasses på din hjelm. Der skal kunne være 2 fingre mellem hjelmstropperne og din hage.

Sådan køber du den bedste cykelhjelm

Det er ikke kun mulighed for individuel tilpasning, der er et vigtigt parameter, når du køber hjelm til dig selv eller dit barn. Du skal holde øje med følgende punkter, når sikkerhedsudstyret skal købes:
  • Materiale
  • Pasform
  • Design
  • Udseende
Når du undersøger forskellige hjelme, vil du opdage, at de kan svinge meget i pris. Dette skyldes især det materiale, som udstyret er lavet af. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des dyrere din hjem er, des stærkere og mere modstandsdygtigt materiale vil den være lavet af. Der er tendens til, at de billigste hjelme kan føles plastikagtige sat op imod du eksklusive hjelme, som tillader hovedet at ånde. Ved at gå efter de CE-mærkede hjelme, kan du være sikker på, at udstyret er lavet af materialer, der lever op til den europæiske standard. Står du med en hjelm, der bærer sikkerhedsmærket ”EN 1078”, vil din hjelm være iblandt de mest sikre på det europæiske marked. De fleste hjelme på det danske marked er kategoriseret i størrelser i form af XS, S, M, L og XL. Der vil som regel altid være en beskrivelse af hjelmens omkreds i centimeter, så du har mulighed for at måle, hvilken model der vil passe bedst til dig eller dit barn. Flere og flere hjelme bliver produceret med særlige funktioner og sikkerhedsmæssige features. Det gælder blandt andet rød baglygte bag på hjelmen, der er med til at højne sikkerheden omkring dig, når du cykler i mørke. Derudover vil de eksklusive cykelhjelme ofte være udført med bløde materialer omkring hagespændet, der højner komforten. Sidst men ikke mindst har det værdi for både børn og voksne at bære en hjelm, som passer til stilen og personligheden. Der findes cykelhjelme i alle farver og designs, så det er muligt at få den klassiske, enkle, stilrene, moderne eller sporty hjelm, som passer til cyklisten.

Værd at vide om køb af cykelhjelm

Har din nuværende hjelm været udsat for et hårdt slag, anbefales det, at du køber en ny hjelm. Et kraftig stød kan påvirke hjelmens beskyttelsesniveau. Børn skal bære cykelhjelm, uanset om de selv cykler, sidder i cykelstol eller i en cykelanhænger. Vælger du en cykelhjelm med lygter, skal du være opmærksom på, at de integrerede cykellygter ikke erstatter for- og baglys på cyklen.