Showing 1–24 of 1295 results

Find den perfekte racercykel til dig

I dag er det blevet meget populært for det menige menneske at cykle på racercykel. Der er rigtig mange, der synes, at cykling er sjovt og ikke blot bruger cyklen som et transportmiddel.

Der er forskellige ting, der er vigtige at forholde sig til, når man skal finde en ny racercykel. Heldigvis har vi her fremhævet nogle rigtig gode modeller.

Herunder kan du læse mere om, hvad der er vigtigt at vide, inden du giver dig i kast med at finde dit nye hjertebarn.

Tilbud
7.199,00 DKK
12.999,00 DKK
Tilbud
13.599,00 DKK
Tilbud
17.999,00 DKK

Hvad må den koste?

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvad du vil give for en racercykel. Dette hænger også sammen med, at du vurderer dit eget ambitionsniveau. Skal du bare cykle en tur engang imellem i weekenden? Eller drejer det sig om daglige ture til arbejdet eller deciderede træningsture nogle gange om ugen?

Hvis du er nybegynder, behøver du ikke den skarpeste cykel, men hvis du tænker, at du kommer til at bruge den meget – selvom du ikke er professionel – så er det afgørende, at du køber en kvalitets racercykel. Du kan blot tænde for fjernsynet for at se, hvilke mærker du skal gå efter. De professionelle cykelryttere bruger naturligvis kun de bedste mærker. De fleste mærker laver cykler, som rangerer i prisklasserne fra 8000-50.000 kr. Der er derfor utrolig meget forskel på, hvilken slags cykel du vælger. Dog laver de bedste mærker ikke helt billige udgaver.

Hvis du er nybegynder og i fast arbejde, kan du måske godt smide en 25-30.000 kr. for en racercykel. Hvis du derimod er studerende eller nyuddannet, kan det være, at du skal nøjes med en til 8000-10.000 kr. Dog skal du huske på, at det også er en investering fremadrettet, så hvis du køber en god cykel, kan den også holde mange år. Ofte er det muligt at sælge cyklen igen, hvis du finder ud af, at det alligevel ikke var noget for dig. Det er dog muligt at få en udmærket cykel til 15.000, hvis du ikke er for kræsen.

Hvis du er vant til at cykle og måske gør det på professionelt plan, så skal du gerne op i en højere prisklasse, men dette er du sandsynligvis allerede bekendt med. Denne guide henvender sig altså primært til nybegyndere.

Carbon eller aluminium?

Måske har du hørt netop disse betegnelser. Carboncykler er dyrere, og de vil i den lave prisende typisk koste ca. 3-4000 kr. mere end en aluminiumcykel. Derudover skal du vide, at hvis du er uheldig og styrter på din cykel, så er det nemmere og billigere at få repareret et aluminiumsstel fremfor et i carbon. Knækker rammen på din carboncykel i et styrt, kan den nemt blive totalskadet. Dette kan altså være en ulempe ved carboncyklen. Fordelen er, at den er lettere. Du kan altså bevæge dig hurtigere fremad. Hvis du er nybegynder, betyder denne vægt dog ikke det helt store, og da kan en aluminiumcykel være ganske god til dig. Den er billigere, og hvis du er uheldig at vælte, så kan du nemmere få den repareret. Vægten, for nybegynderen, vil være meget ubetydelig, og her er der altså penge at spare. Overvej carboncyklen hvis du går all-in fra starten af og gerne vil have noget ud af din træning.

Racefit eller komfort fit?

Dette er i den lidt mere nørdede afdeling, men hvis du allerede eller gerne vil cykle deciderede træningspas og cykelløb, så skal du gerne have en racercykel, som i sin opsætning sætter dig i en mere aerodynamisk position. Dette kræver stor tilvænning i starten, fordi det føles ukomfortabelt for motionister. Det er ikke en position, vi er vant til. Hvis du ikke er interesseret i dette, kan du vælge komfortcyklen, hvor du ikke behøver at sidde så foroverbøjet på cyklen.

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Der findes rigtig mange forskellige mærker, og det er en jungle at finde rundt i. BMC, Specialized og Trek er nogle af de bedste mærker på markedet, og prisen er dermed også derefter. Her er du sikret, at du får en god kvalitetscykel. Giant kan være et godt kompromis, hvis du gerne vil lidt mere ned i prisen på din første racercykel, men hvor du får rigtig meget for pengene. Hvis du er mere usikker på, om cykling er noget for dig, så kan du sagtens starte i en lavere prisklasse, hvor der er masser af fine cykelmærker til dit niveau.

Spørg altid..

Du kan altid henvende dig til din forhandler inden. Derudover findes der efterhånden rigtig mange, som cykler på racercykler, som du kan forhøre dig med, inden du køber en. Vær opmærksom på at der findes masser af udstyr til cyklen, som du også skal tilkøbe. Dette er cykeltøj, cykelhjelm, pumpe, slanger, pedaler og cykelsko.