Showing 1–24 of 209 results

Sådan vælger du din næste damecykel

At vælge en cykel er en rimelig stor beslutning. De koster som regel en del penge, så er det ikke noget, som man udskifter jævnligt, hvis man kan undgå det. Det betyder, at du også helst skal lave en del research, inden du køber en ny cykel. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig. Hos os finder du et stort udvalg af lækre damecykler.

Herunder kan du finde ud af alt, hvad du bør vide, inden du vælger din næste damecykel.


Hvad karakteriserer en damecykel?

En damecykel er nok en af de cykeltyper, som man ser mest. Det bøjede overrør giver cyklen et flot og elegant udseende, men det har også en praktisk værdi. Fordi overrøret er bøjet, så er der en lav indstigning på cyklen. Det betyder altså, at det er nemt at stige af og på din cykel uden at miste balancen. Den er altså god, hvis du tit skal af eller på din cykel. Derudover er damecyklen også tit lavet til at kunne bære meget. Damecyklen er for det meste udstyret med skærme og frakkeskånere. Så du skal ikke være bekymret for, om du får vand eller skidt op på dit tøj, når du cykler. De har som regel en lukket kædekasse, som giver cyklen mindre vedligeholdelse end andre cykler. De fleste damecykler har både fod-og rullebremse.

Hvorfor købe en damecykel?

En damecykel er som sagt nem at stige af og på, hvilket er en kæmpe fordel for mange. Det er ikke alle som føler, at de kan komme af og på en racercykel. Derudover er damecyklen lavet til at kunne bære en del ting, hvilket gør det nemt for dig at bruge den til indkøb og transport frem og tilbage fra skole eller arbejde. De er tit udstyret med en kurv og bagagebæger, hvilket giver dig masser af plads til dine ting på cyklen.

Du får også nemt ved at holde overblik over trafikken, hvis du bruger en damecykel. Dette skyldes, at du sidder oprejst, når du cykler. Det gør det nemmere for dig at holde øje med dine omgivelser. Hvis man cykler på en cykel, hvor man sidder foroverbøjet, så kan det til tider være svært at holde øje med, hvad der sker omkring en.

Hvad skal du overveje, når du køber en ny cykel?

Når man kigger efter en ny cykel, så er der en masse ting, som man skal overveje inden. At bruge lidt tit på at tænke over de forskellige detaljer gør tit, at man er glad for sin nye cykel i længere tid. Her kan du læse mere om, hvilke ting som er gode at overveje, inden du køber en ny cykel:

Gear

Der findes mange forskellige typer af gear. Det, som de fleste tænker over, er antallet af gear på deres cykel. Hvis du gerne vil have den mest alsidige cykel, så er mellem 2 og 10 gear mest passende. Cykler med 7 gear plejer at være nok til de fleste mennesker.

Bremser

Der er nogle som har meget specifikke krav til deres cyklers bremser. Der findes forskellige bremser som hver føles anderledes at bruge. Så hvis du er vant til en bestemt type bremse, så kan det være godt at overveje at finde en cykel med den. På den måde bliver du ikke overrasket, når du skal bremse ned.

Dæk

Når du skal vælge en cykel, så kan det være en god ide at overveje typen af dæk. De helt tynde dæk er som regel hurtigere, men det kan være svært at holde balancen på dem. Hvis du tit kører på glat asfalt, så kan det også være svært at få et godt greb med dem, når det regner. Jo tykkere dæk du vælger, jo bedre greb vil din cykel typisk have.